Wutto Midstars Open 2011

Op zaterdag 28 mei organiseert de tafeltennisvereniging Midstars onder de noemer Wutto Midstars Open 2011 de Open Noordelijke Kampioenschappen Standaardbats.

Na ‘Stede Broec’ (7 mei) en ‘Rega’ (21 mei) is dit het derde Wutto evenement in de maand mei. Bovendien het enige in het Noorden van het land, waardoor het met recht het Kampioenschap van het Noorden kan worden genoemd.

Plaats van handeling is het Groningse Middelstum, waar de roemruchte tafeltennisclub Midstars de organisatie voor haar rekening neemt.

Zoals inmiddels bij iedereen bekend wordt tijdens de WUTTO-toernooien gespeeld met identieke plankjes die door de organisatie ter beschikking worden gesteld aan de deelnemers. Tevens worden er best of three-partijen gespeeld tot 21 en mag er alleen met de backhand worden geserveerd.  

 

Klassen

Er wordt in Middelstum gespeeld in de volgende klassen: 

Topklasse (noordelijke divisie en hoger) 14.30-20.30 uur 

A-klasse (2e klasse en hoger) 10.00-14.30 uur 

B-klasse (4e klasse en hoger) 14.30-20.30 uur

C-klasse (6e klasse en hoger) 10.00-15.00 uur
Iedereen vanaf 16 jaar kan aan het toernooi meedoen. Er zijn circa 70 toernooiplaatsen beschikbaar. Er kan ook in twee opeenvolgende klassen worden ingeschreven. Naast de eigen klasse kan men zich ook inschrijven in een hogere klasse.

 

Wereldranglijst

In de hoogste categorie, deTopklasse, kunnen punten worden behaald voor de WUTTO-wereldranglijst.
Martin Groenewold is de huidige koploper van deze ranglijst met 2500 punten. Tweede is wereldkampioen Marty Hendriksen met 1600 punten. Hij lijkt met een achterstand van 900 punten voorlopig nog geen bedreiging voor de nummer één positie. Derde staat Michel de Boer (1350) en vierde Harry Kruizenga (1125).
Midstars-speler Kruizenga is de beste Groninger op de ranglijst en winnaar van vorig jaar. Aangezien hij het thuisvoordeel geniet, is hij ook deze editie één van de topfavorieten.

 

Inschrijven:

Inschrijven kost per onderdeel € 5,- en kan tot en met 22 mei.

Stuur daarvoor een email met daarin je naam en je speelsterkte (competitieklasse) naar: of meld je aan via www.toernooi.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Het toernooi zal ’s avonds worden afgesloten met een muzikaal optreden.

Datum: Zaterdag 28 mei

Adres: TTV Midstars: Coendersweg 15a, Middelstum