Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

 

De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen onze vereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft met betrekking tot (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie, maar ook (het vermoeden van) pesten en (dreigen met) lichamelijk geweld, (vermoeden van) discriminatie en (vermoeden van) matchfixing. De VCP is aanspreekbaar voor (jeugd)spelers, ouders van jeugdspelers, vrijwilligers, trainers en bestuursleden

Vertrouwenscontactpersoon
Ter voorkoming van dergelijk gedrag heeft onze vereniging een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Deze persoon is binnen onze vereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft m.b.t. bovengenoemd gedrag en een gesprek wil met de vereniging. 

De vertrouwenscontactpersoon bij onze vereniging is Sabyna Rosema. Zij is per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch via 06 22 80 27 08 bereikbaar. Een melding wordt √°ltijd vertrouwelijk behandeld.

De vertrouwenspersoon bij de NTTB kunt u vinden via de link: https://www.nttb.nl/vereniging/veilig-sporten/vertrouwenscontactpersoon.
Onze vereniging houdt zich ook aan de regels die hier worden beschreven.

Protocol Veilige Sport- en Werkomgeving
De handelwijze van de vertrouwenscontactpersoon in het geval hij/zij in vertrouwen op de hoogte wordt gebracht van een incident, is stapsgewijs beschreven in het Protocol Sociaal Veilige Sport- en Werkomgeving. Klik hier om het protocol in te zien.

Gedragscode voor betrokkenen
Daarnaast hebben wij als Delta-Impuls voor onze (jeugd)spelers, trainers, teammanagers, begeleiders en vrijwilligers een gedragscode opgesteld. De gedragscode bestaat uit twee delen: regels die bijdragen aan een open, transparante en veilige sport- en werkomgeving en de omschrijving van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, die het uitgangspunt is van het tucht- en sanctiebeleid dat door NOC*NSF wordt gevoerd. 

Wanneer je bij ons komt verenigingstaken komt uitvoeren (vrijwilliger, begeleider, trainer of bestuurslid) vragen wij jou deze gedragscode te ondertekenen. Hiermee verklaar je dat je de gedragscode kent en volgens de gedragscode zult handelen. Klik hier voor de gedragscode.

Verklaring omtrent gedrag
Tenslotte vraagt Delta-Impuls van alle trainers, begeleiders, vrijwilligers en bestuursleden om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze dienen zij te kunnen overleggen bij aanvang van hun werkzaamheden voor de club. Klik hier voor meer informatie over de VOG.

Documenten
rapportageformulier-vcp en registratieformulier-vcp